Nadchodzą Święta Bożego Narodzenia – to wyjątkowy czas,
w którym warto pomyśleć o współpracownikach i kontrahentach
– podziękować im za współpracę aby wkroczyć w Nowy Rok
z radością, optymizmem, w przyjemnej atmosferze.

Wigilia w restauracji KARO

Zapraszamy Państwa do naszej restauracji KARO – eleganckie wnętrza, pięknie przystrojona choinka, nastrojowa świąteczna muzyka oraz doskonała obsługa kelnerska dadzą odpowiednią oprawę firmowym spotkaniom wigilijnym.

Proponujemy Państwu skomponowanie własnego menu, spośród wyśmienitych tradycyjnych dań.
Prosimy o wybranie pięciu przystawek, jednej zupy, dwóch gorących dań oraz jednego deseru. Napoje – zimne i ciepłe serwujemy Państwu bez ograniczeń. Cena jednej porcji wybranego zestawu to 110 zł.

PRZYSTAWKI (5 do wyboru)

Rybne:

1. Śledzie w trzech smakach
2. Rolmopsy
3. Śledzie po kaszubsku
4. Tatar ze śledzia z piernikiem i imbirem
5. Rolada z karpia po żydowsku
6. Karp w galarecie
7. Sandacz w galarecie
8. Łosoś pod galaretą
9. Łosoś grawadlax z sosem miodowo-musztardowym
10. Wybór ryb wędzonych z cytryną: łosoś, pstrąg, makrela, dorsz
11. Mus z ryby wędzonej z kaparami

Mięsne:

12. Schab z śliwką pod galaretą
13. Indyk w maladze z owocami
14. Pieczone mięsa: schab, boczek, karczek, polędwiczka
15. Wybór pasztetów z żurawiną i marynowanymi grzybkami
16. Rolada z schabu z grzybami pod galaretą
17. Pieczony rostbeef po angielsku
18. Wędliny i kiełbasy wiejskie z piklami

Sałatki:

19. Domowa jarzynowa
20. Ziemniaczana z bekonem
21. Śledziowa z korniszonem i fasolą
22. Brokułowa z jajkiem
23. Gyros z kurczakiem
24. Grecka z fetą
25. Szpinakowa z gruszką kozim serem i suszoną żurawiną

ZUPY (1 do wyboru)

1. Barszcz czerwony z pasztecikiem z kapustą i grzybami
2. Consome grzybowe z łazankami
3. Zupa grzybowa
4. Krem borowikowy z tymiankiem i grzankami

DANIA GORĄCE (2 do wyboru)

1. Pierogi z kapustą i grzybami (z wody lub zasmażane)
2. Karp smażony
3. karp w sosie piernikowym
4. Sandacz smażony
5. Sandacz pieczony z makiem
6. Pstrąg w migdałach
7. Lin w śmietanie
8. Eskalopki schabowe w sosie estragonowym
9. Grilowana pierś z kurczaka z sosem grzybowym
10. Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu
11. Pieczona połówka kaczki z modrą kapustą pieczonymi ziemniakami i sosem wiśniowym

DESERY (1 do wyboru)

1. Rolada makowa z sosem waniliowym
2. Sernik z sosem malinowym
3. Piernik
4. Szarlotka z bitą śmietaną

Catering wigilijny

Dla zapracowanych oraz tych z Państwa, którzy niekoniecznie lubią spędzać swój cenny czas w kuchni, polecamy catering wigilijny – wszystkie potrawy dowieziemy Państwu pod wskazany adres oraz, według życzenia, przygotujemy na Państwa półmiskach.

PRZYSTAWKI (cena za 100g)

Śledzie korzenne – 6 zł
Śledzie w śmietanie – 6 zł
śledzie w oleju z cebulką – 5 zł
Karp w galarecie – 8 zł
Karp po żydowsku – 10 zł
Sandacz w galarecie – 14 zł
Sandacz faszerowany szyjkami rakowymi – 16 zł
Łosoś w galarecie – 15 zł
Łosoś faszerowany krewetkami – 16 zł

ZUPY (cena za 1 litr)

Barszcz czerwony – 8 zł
Consome grzybowe z łazankami – 15 zł
Krem borowikowy – 10 zł

DANIA GORĄCE (cena za 1 kg)

Paszteciki z kapustą i grzybami – 21 zł
Uszka z kapustą i grzybami – 30 zł
Pierogi z kapustą i grzybami – 26 zł
Kapusta wigilijna z grzybami i olejem lnianym – 21 zł
Schab pieczony – 25 zł
Schab pieczony ze śliwką lub morelą – 25 zł
Pieczony karczek – 22 zł
Pasztet z dziczyzny – 21 zł
Kutia – 23 zł
Kluski z makiem – 21 zł

Pieczona kaczka z jabłkami (waga ok. 1,5-2 kg) – 45 zł / sztuka
Gęś pieczona (waga ok. 3-4 kg) – 85 zł / sztuka