Esencjonalny barszcz, idealny jako przystawka lub zupa na obiad.
Tradycyjny, lekko kwaśny żurek, serwowany z ziemniakami i białą kiełbasą, jajka.
Orzeźwiająca sałatka z drobno posiekanej świeżej pietruszki, dojrzałych pomidorów, mięty i cebuli dymki, z dodatkiem kaszy bulgur. Całość skropiona sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, tworzy lekką i aromatyczną kompozycję.
Świeża sałatka grecka z soczystymi pomidorami, ogórkiem, oliwkami, czerwoną cebulą, serem feta i delikatną oliwą z oliwek, podana z aromatycznym oregano.
Włoska sałatka z mozzarellą, pomidorami i burakami.
Grillowany filet z łososia, podany z chrupiącymi warzywami i pieczonymi ziemniakami.
Świeży makaron z kawałkami wołowiny, aromatycznymi grzybami i kremowym sosem śmietanowym.
Delikatna, soczysta pierś z kurczaka, grillowana i podawana z warzywami oraz ziemniakami.
Delikatne kopytka ziemniaczane podane z aromatycznym, świeżym pesto bazyliowym i posypane parmezanem.
Kluski śląskie podane z aromatycznym sosem grzybowym, idealne połączenie tradycyjnej kuchni z wyrazistym smakiem lasu.